19.7.2013

Day 7 + Day 8

7. päivä - Aliarvostetuin kirja

                                                       Stephenie Meyer - Vieras (2008)


Valitsin tämän enemmän siltä näkökulmalta, että miten omassa lähipiirissä kirjaan on suhtauduttu (itse rakastin - muut eivät ole kuulleetkaan tai jos ovat, reaktio oli laimea). Muualla maailmassa Vieras on saanut melko ristiriitaisen vastaanoton; Amerikassa se on kuulunut muun muassa aikuisille suunnatun kaunokirjallisuuden top 3:een, ja ollut viikkojen ajan monen amerikkalaisen lehden best seller -listalla, mutta on myös ainakin omaksi yllätyksekseni voittanut Key Award -palkinnon vuoden 2009 huonoimmasta kirjasta. Hmm.

8. päivä - Yliarvostetuin kirja

                                           Paulo Coelho - Alkemisti (1988)

Menestys ei todellakaan seurannut tätä kirjaa heti, mutta Coelhon Brida -kirjan julkaisu sai ihmiset kiinnostumaan aiemmista Coelhon teoksista, kuten Alkemistista, suosio vain kasvoi ja kasvoi.

Itse tartuin tähän kirjaan juuri huikean suosion takia, mutta jouduin pettymään. Kirjasta jäi mukava fiilis, ja itsestäni tuntui erilaiselta, kuin jokin olisi muuttunut, mutta lukukokemuksena se oli jotenkin.. mitäänsanomaton? Se oli hidaskulkuista ja mielenkiinto ei meinannut riittää loppuun asti. Ehkä olisin pitänyt Alkemistia parempana, jos en olisit kuullut ja nähnyt niitä miljoonia ylistyksiä. Silloin omat odotukseni olisivat olleet alhaisemmat.

Ei tämä kokemus kuitenkaan ole minua estänyt ostamasta muita Coelhon kirjoja, kaksi muuta odottaa nimittäin lukemista hyllyssä :P

- Piia -




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti